Waarom België?

Waarom België?350X250

Waarom België?

In dit artikel gaan we graag in op enkele van de belangrijkste redenen voor vreemd kapitaal  om te investeren in België:

-Wegens de geografische ligging van het land is het populair, omdat het te midden van de grootste markten ligt.

-De goede infrastructuur, wegen, spoorwegen en waterwegen zijn erg ontwikkeld. De ontwikkelde havens en mogelijkheden tot luchttransport maken het land een van de belangrijkste zakelijke centra van Europa.

-België heeft een hoog ontwikkelde dienstensector. Het land, met name Brussel, huisvest meerdere zakelijke, juridische, financiële consultancy aanbieders die met EU-instellingen zijn verbonden. Veel bedrijven openen een kantoor in België zodat zij vlakbij EU-instellingen en overige Europese landen willen zitten. Met name op het gebied van coördinatie, callcenters en distributiecentra biedt België veel belastingvoordelen en subsidies, wat het land aantrekkelijk maakt voor buitenlandse investeerders

- De Belgische overheid beschouwd vreemd vermogen als een tool om de werkgelegenheid te ontwikkelen en stimuleert het dan ook. (Investeerder en Werkgever Vriendelijk Overheidsbeleid)

- Een van de meest ontwikkelde markteconomieën ter wereld

- Een van de meest open economieën in Europa

-Vrijheid in kapitaalbewegingen

-Multiculturele samenleving

-Kwaliteit van leven

-Verbetering in het consumentenvertrouwen

Concluderend kunnen we zeggen dat België een actieve rol inneemt in de internationale economie en zowel fysiek als economisch een goed overgangspunt is naar andere Europese landen. Daarom is het een goede partner voor activiteiten die worden gepland voor Europa.

Naast al deze positieve punten moeten we heel eerlijk vermelden dat de kosten voor werknemers in België hoog zijn en dat de ingewikkelde bureaucratische structuur in het land negatieve factoren zijn voor buitenlandse investeerders.